Цілком погоджуюся з попереднім коментарем! У мене кухня трошки більша - 12 квадратів, але принципи освітлення ті самі. Зробили натяжну стелю і вмонтували 8 точкових світильників, розташували їх так щоб світло покривало всю площу рівномірно. Але найважливіше що ми зробили - це потужну підсвітку робочої зони. Встановили LED стрічку під всіма навісними шафами, яскравість регулюється, дуже зручно. Коли готуєш - вмикаєш яскраво, коли просто перебуваєш на кухні ввечері - можна зробити м'яке фонове світло. Всі світильники брала в одному місці https://plafon.kiev.ua/svitylnyky-dlia-steli/ щоб по стилю все сумісне було і не бігати по різних магазинах. Обирала світлодіодні з нейтрально-білим світлом для стелі, а для робочої зони взяла холодніше світло бо воно краще передає кольори продуктів коли готуєш. Над обіднім столом повісили окремий підвісний світильник на регульованій висоті - створює затишну атмосферу коли вечеряємо. Що можу ще порадити - якщо бюджет дозволяє, поставте диммери на основне освітлення, це дає можливість підлаштовувати яскравість під настрій і час доби. Ще момент - всі світильники розділили на три групи з окремими вимикачами: стельові, робоча зона, обідня зона. Можна вмикати все що потрібно в конкретний момент і не палити зайве. Після року використання можу сказати що продумане освітлення на кухні - це не розкіш, а реальна необхідність для комфорту!